Ga naar: Tekst | Navigatie

Informatie pakket


We hebben een informatie pakket ontwikkeld met wandelbeschrijvingen, zodat je heerlijk op je eigen tempo dit prachtige en onontdekte gebied kunt verkennen, en zeker kunt zijn dat je op de mooiste plekjes komt. Er is ook een verscheidenheid aan excursies, variërend van vogels kijken met een ervaren gids tot wandelen met een lokale gids.


Info pakket en wandelbeschrijvingen


Met de route en wandelbeschrijvingen die we hebben ontwikkeld, kun je zelfverzekerd Strandja op je eigen tempo verkennen.

Wij weten waar je moet zijn voor de leukste wandelingen, de meest indrukwekkende uitzichtspunten, de beste picknick plekjes, die kleine kapel in het bos, en dat rustige strand. Met onze wandelbeschrijvingen weet jij dat ook!

Het maakt niet uit waar in de wereld je ook bent, er is niets zo waardevol als de aanwijzingen en tips van iemand die in het gebied woont. Veel wandelbeschrijvingen geven je extra informatie, bijvoorbeeld over de historische betekenis van een plek, beroemde legendes, of speciale natuurverschijnselen die je kunt zien.

In enkele gevallen hebben we ook informatie borden voor je vertaald. Er is bijvoorbeeld één route die een kustlijn volgt die een geologisch verleden heeft. De borden die alles uitleggen zijn in het Bulgaars. Met onze wandelbeschrijvingen zul je de fascinerende geologische geschiedenis volledig kunnen begrijpen.

Of je nu op zoek bent naar een benzinestation, geldautomaat of wetland bezoekerscentrum, ons informatie pakket wijst je in de juiste richting.

Het informatie pakket bevat:

 • Toeristische kaart van Strandja Natuur park (Engels)
 • Kaart Burgas en de zuidelijke Zwarte Zee kust (latijns schrift)
 • Informatie bookje over de natuur van Strandja (Engels)
 • Wandel beschrijvingen die je naar Strandja's mooiste plekjes en landschappen zullen brengen, inclusief kustwandelingen en rivier vallei wandelingen
 • Route beschrijvingen naar interessante dorpjes en andere cultureel interessante plekjes
 • Informatie over stadjes en dorpjes waar je boodschappen kunt doen, geld kunt pinnen, kunt tanken en bijvoorbeeld een apotheek kunt vinden.
 • Informatie over goede restaurants in het gebied
 • Informatie en route beschrijvingen voor de Burgas meren wetlands complex en Ropotamo natuur reservaat en de beste vogelkijk plekjes
 • Route beschrijvingen naar de bezoekerscentra van de Bulgaarse Vogelbescherming en het nieuwe centrum van Green Balkans
 • Route beschrijvingen naar de stillere en onbekendere strandjes van Strandja
 • Informatie over de mogelijkheden voor boot en kano tochtjes
 • Algemene nuttige informatie over verblijf en reis naar Strandja

Als je wilt kan het pakket nog verder uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een Strandja planten gids (Engels) en een Strandja Orchideeën gids (Engels).

De prijs van het informatie pakket is € 96 + €12 verzendkosten als je het wilt laten opsturen. Dit bedrag is inclusief een donatie aan de Bulgaarse Biodiversiteits Stichting. Zij gebruiken de donaties voor hun fantastische werk aan de bescherming van Strandja's rijke natuur.

Neem contact met ons op als je vragen hebt, of voor meer informatie over het informatie pakket, we kijken er naar uit om van je te horen.

Excursies


Je kunt ook een aantal excursies aan je vakantie programma toevoegen.

Je kunt bijvoorbeeld gaan vogels kijken voor een dag met een lokale expert rondom de Burgas meren, Bulgarije's grootste en meest belangrijke wetland gebied voor vogels. Ook is het mogelijk een excursie te doen met bijvoorbeeld een expert op het gebied van reptielen en amfibieën. Of zie en hoor meer over het leven in Strandja zoals het slechts 100 jaar geleden nog was in een traditioneel Strandja huis.

Bezoek een eeuwenoud Thracisch heiligdom in de grenszone met Turkije, dat alleen toegankelijk is met gids en toestemming van de grenspolitie! Afhankelijk van je interesses en wensen, kunnen we de voor jou leukste excursies en activiteiten aanraden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over excursies.

...

De wereld is als een boek. En wie niet reist leest slechts één bladzijde - St. Augustine